7 Kasım 2016 Pazartesi

Kendi İnternet Sitenizi Açın

Kendi İnternet Sitenizi Açın

Merhaba ben katolik imam. Bugün sizlerle birlikte bir konuyu tartışıcaz. Şimdi herkes bir kez de olsa aklından geçirmiştir bende bir internet sitesi açsam falan diye. Bende zamanında böyle düşünüp açmıştım br kaç tane. Bayağı zorlanmıştım o sıralar. Ama şimdi youtube reklamlarında bile wix reklamları çıkıyor. Yani artık çocuk oyuncağı olmuş bir iş bu. Ama önemli olan hangisinden açmak. Ücretli siteler ile mi başlamak ücretsiz siteler ile mi başlamak asıl sorun burada başlıyor.

Öncelikle size ne lazım onu bir kendinize sorun. Daha sonra karar verirsiniz. Şimdi açıklamaya gelelim.Dinamik bir site istemiyor iseniz. yani sadece resim müzik yazı gibi içerikler paylaşırım derseniz. Blogspot,wordpress tarzı hazır sistemler ile başlayabilirsiniz. Bence en iyisi blogger.com.

Blogger'ı yıllardır kullanıyorum ve hiçbir sıkıntısını görmedim. 

BLOGGGER ARTILARI

İlk önce blogger bir google alt yapısıdır. Yani dünyanın en büyük arama motorunun bizlere ücretsiz olarak sunduğu bir yapıdır. Daha sonra google kendi güvenliğini de bu yapıya katmıştır. Diğer bir artısı ise arama motoru optimizasyonudur. Blogger kendi içerisinde seo dostu temiz kod yazımı ile arama motorlarında daha üst sıralara çıkmanızda size yardımcı olur.

BLogger nasıl açarım. Gibi sorular sormanıza gerek yok. Bir tane gmail hesabı açın. Daha sonra blogger.com sitesine girdikten sonra gerisiniz siz halledersiniz. Sitenizin başlığını ve adresini girdikten sonra onaylayın sitenizi temasını seçin ve artık herşey hazır. İnternet üzerinden birazda sağını solunu öğrenin tema falan yükleyin daha sonrada içerikleri girmeye başlarsınız.