16 Ekim 2016 Pazar

Bozulan Farenizi Tamir Edin

Bozulan Farenizi Tamir Edin

Çoğu kişinin bilgisayar faresi m bozulmuştur yada çevresinde bu sorunla karşılaşan insanları görmüşsünüzdür. Kimisinin parası yoktur idare etmeye çalışır. Sağına soluna dokunur bazen çalışır. Parası olan kişilerde bir an bile düşünmeden hemen gider yenisini alır. Ben tamir edilebilecek malzemeleri tamir etmeden yada sorununu anlamadan yenisini alanlara enayi gözü ile bakıyorum çünkü para kolay kazılan bir şey değil. Zenginler için bu durum farklı tabi ki. Neyse fareniz bozuldu arada gidip gidip geliyor ise benim şimdi anlatacaklarımı iyi dinleyin. Bakın dediğim gibi elinize aldığınızda eğer altındaki lazer ışığı yanıyor hareket ettirince de geri gidiyor ise şuan yazacaklarım size yardımcı olabilir.

Şimdi yapmanız gereken şey tabi ki elinize bir tornavida alarak farenizi sökmektir. Vidalarını söktükten sonra ayırın parçalarını daha sonra USB portunu bilgisayarınıza takın. Şuan bir test yapıyoruz. Sorunun nereden kaynaklandığını çözmeye çalışıyoruz. USB yerini taktı iseniz şimdi farenin dibindeki yere biraz bastırın bakın bir değişiklik oluyor mu ? Eğer oluyorsa doğru yerdesiniz. Hemen kabloyu soyun. Diğer bir adıma geçmeden önce şunları söyleyeyim. Belki sizin farenizdeki kablolar lehim yerlerinden kopmuş olabilir. Eğer göz ile görünecek şekilde bir kopma söz konusu ise azcık bekleyin size sonra sıra gelicek.

Neyse kablonuzu soydunuz görmüşsünüzdür orada ufak bir kopma vardır. O yeri tutup komple koparın daha sonra geri birleştiricez ama birleştirmeden önce yeni teknoloji kabloların ömrünü uzatmak amacı ile kablolar ip gibi sağlam bir yapıdalar. Yani kabloların dışı sağlam bir madde ile kaplı. O yüzden şuan birleştirmeniz bir fayda sağlamayacak. Çünkü kablolar birbirine temas etmeyecektir. Bu sorunu da şöyle çözeceğiz. Elinize bir çakmak alıp kabloları yakın. Şimdi kablonun dışındaki madde yandı ve artık kabloları birleştirebilirsiniz. Şimdi sizin sorununuz ortadan kalktı. Yeniden farenin parçalarını yerine takın ve kullanmaya devam edin. 

İkinci olarakta göz ile görülebilen bir kopma var ise onuda bir lehim makinası ile yerine monte etmeniz lazım. Peki başka tür sorunlar olamaz mı ürün üzerinde. Evet tabiki olabilir ama en çok sık karşılaşılan problemler bu yönde olduğu için bende bugün böyle ibr yazı yazma gereği duydum. Kötü mü ettim.