16 Ekim 2016 Pazar

Özgün Makale Nasıl Yazılır

Özgün Makale Nasıl Yazılır

Merhaba arkadaşlar özgün makale nasıl yazılır. Neler gereklidir konu başlığı altında bugün sizlere bir kaç satır yazı yazmak istedim. Öncelikle sizin bir şeyler yazmaya girişmeden önce sizin yazı yazabilme kabiliyetiniz olması gerekmektedir. Nedir bu kabiliyet derseniz yani anlık olarak kafanızdan geçenleri doğru bir şekilde doğru cümleler kurarak yazabiliyor musunuz onu düşünün. Eğer evet yaparım derseniz tamamdır. Ben mesela şuan hiç bir planım olmadan kafamdan geçenleri yazıya döküyorum amacımda burada size  nasıl makale yazılır sorusunu yanıtlamak değil. Şimdi ufaktan konumuza geçelim isterseniz.

Tamam siz kafanızdan biraz cümle kurabiliyorsunuz. Aklınızdakileri yazıya dökebiliyorsunuz ama bence en önemlisi de sanki o an başkası ile konuşuyormuşsunuz gibi. Nasıl desem Şöyle düşünün bir kürsüden insanlara sesleniyormuşsunuz gibi. Aslında internet üzerinde bu tarz işlerde böyledir. Siz birşeyler yazarsınız ve bu satırlarınızı binlerce kişi görebilir. Böyle düşündüğünüz cümleleriniz biraz daha resmi bir dile dönüşecektir. Sıra geldi şimdi anlatmak istediğiniz şeyler yazmaya. Önce plan yapmalısınız. Nereden başlamalıyım. yada şöyle diyeyim. Giriş,gelişme ve sonuç. Bu taslaktan yola çıkarak yazılarınızı yazmaya başlayabilirsiniz. 

Bu bahsettiğimiz taslaktan biraz bahsedelim. Giriş bölümünde okuyucunun biraz dikkatini çekecek ve birazda konunun özeti tarzında ufak yazılar yazın. Bu sayede makalenin başında okuyucu desin ki hmm demek bu yazı beni sıkmayacak ve konular aslında bunlardan ibaretmiş diyecekler. Şimdi geçelim gelişme bölümüne bu bölümde giriş bölümünden biraz daha çok yazı yazmanız gerekir. Aslında burası sizin makalenizin ana gövdesidir. Asıl anlatılmak istenen konu aslında buradadır. Siz bu bölümde herşeyi açıklıyorsunuz. Şimdi gelişme yerinde konuya ufaktan girin daha sonra birazda örnekler verecek bunları çoğaltın ki yazınızı okuyan kişi sizin ne anlatmak istediğinizi tam olarak anlasın. Daha sonra geçelim. Sonuç bölümüne.

Sonuç bölümünde artık iş işten geçmiştir zaten okuyucu sizi anlamıştır. Pekte gerek yoktur ama burasıda önemli bir faktördür. Sonuç bölümünde biraz daha örnekler verin. İşte bunun sonucunda bunlar olur gibisinden cümleler kurun. Eğer seo tarzı makaleler yazmak istiyor iseniz o zaman paragraflar içerisindeki kelimelerinizi biraz kalın yazmalı ve o kelimeleri bir kaç defa konu içerinde geçirmelisiniz. Tabiki hangi kelimede google aramalarında çıkmak istiyor iseniz. Bugünlük benden bu kadar.