16 Ekim 2016 Pazar

Whatsapp Web Nedir

Whatsapp Web Nedir 

Merhaba millet şuan aklıma gelen bişeyi tanıtmak istiyorum. Whatsapp web nedir ? Adı üzerinde ne diye sormanıza gerek dahi yok. Mobil cihazlarda kullanılan whatsapp programının web versiyonudur. Kullanımı çok basittir.

Nasıl Kullanırım ?

Çok basit ilk önce herhangi bir tarayıcı programını açın ve şu siteye girin :https://web.whatsapp.com/ daha sonra size bir QR kod vericektir. Daha sonra yapacağınız işe mobil cihazından whatsapp programına giriyoruz bunun ardından sağ üst köşede seçenekler tuşu var. Ona bir tıklayın. Orada kabak gibi whatsapp web yazısızını görüceksiniz. Mal mal bakmayın basın ona. Daha sonra ekrana bir uyarı gelicektir onaylıyorum yazısına tıklayın. Kameranız otomatik açılacaktır. Aslında o an açılan ekrandaki şey sizin kameranız değil whatsapp programının QR kod okuyucusudur. Şimdi o ekran açık iken tarayıcınızda açmış olduğunuz ekrana tutun ve tataa.. Whatsapp'ını artık bilgisayarınızda ne kadar güzel bişey değil mi ? evet artık whatsapp mesajlarınızı bilgisayaırnız üzerinden rahatca ve mobil cihazlara nazaran biraz daha hızlı yazabilirsiniz. Peki ne artısı var bu wahatsapp web'in derseniz bence çok artısı var.

Sürükle Bırak

Evet sürükle bırak yöntemiyle whatsapp web ile bir çok işlemi gerçekleştirebileceksiniz. Mesela bir kişiye resim göndermek istiyorsunuz. Bunun en kolay yolu o anda ekran da açık olan kişinin üzerine tıklayın daha sonra göndermek istediğiniz resmi sürükleyip o ekrana bırakın resim otomatik olarak gönderilecektir. Ve sadece resim değil. diğer multi medya dosyalarınızı çok kolay bir şekilde gönderebilirsiniz. 

Ve hatırlatmakta yarar var belki siz yapmazsınız ama aramızda bazı akli dengesi yerinde olmaya kişiler var onlar whatsapp web e bağlandım diye telefonundaki internet bağlantısını kapatabilir. Manyaklık yapmayın. Oraya sizin telefonunuzdaki internet bağlantısı üzerinden bağlanılıyor. Ve yine hatırlatmakta yarar görüyorum. İşiniz bittikten sonra çıkış yapamıyorsunuz. Yani facebooktan çıkış yapmadan çıkmak gibidir. Yani sizden sonra bilgisayarı açan bir kişi anında sizin whatsapp mesajlarınızı okuyabilir. Bunu kimse istemez o yüzden böyle bir korkunuz var ise yine mobil cihazınızdaki whatsapp programınna giriş yapıp whatsapp web yazısına tekrar tıklıyoruz. orada çıkış yap butonunu görüceksiniz.