17 Ekim 2016 Pazartesi

Sitenizin Alexa Değerini Düşürün

Sitenizin Alexa Değerini Düşürün

Merhaba ben katolik imam. Bugün internet sitesi olan herkesin başına gelen bir sorunu sizlerle çözeceğiz. Alexa nedir ne değildir önce onu açıklayalım. Daha önce google kendi servisi olan google rank servisi vardı. Daha sonra alexa adında bir yapı ortaya çıktı. Bu yapı dünya genelindeki siteler hakkında bilgi toplamaya başladı. Ve bunu göre google şirketi nedendir bilinmez ama kendi aracı yerine alexa'nın algoritmasını kullanmaya başladı. Neyse uzun lafın kısası alexa sitenizin dünya üzerindeki popülerliğini gösterir. 

Alexa nasıl anlar benim sitemin popüler olduğunu ? Hemen açıklayalım. Alexa sitenize gelen ziyaretciyi takip eder. Önce hangi kelime ile sizin sitenizi bulmuş. Nereden giriş yapmış. Yani hangi ülke üzerinden. Daha sonra ziyaretcinin sitenizde kaç dakika durduğunu hesaplar ve sizin sitenize her ziyaretci için puan verir yada kırar. Neden kırar diyorum öünkü sitenize gelen ziyaretci saniyeler içinde geri çıkarsa alexa sistemi diyecekki bu site işe yaramaz. Benim sitem henüz yeni yada siteme ziyaretci gelmiyor ve alexa değerleri hep aynı mı diyorsunuz.  Korkmanıza gerek yok sizin için bir çözümümüz elbet var. Şimdi bir kaç püf nokta ile başlayalım. Önce alexa sisteminin size dikkate alması için bişeyler yapmanız gerekir. Neler bunlar ?

İlk önce sitenize alexa sayacı eklemeniz gerekir. Bunu kendi resmi sitesinden temin edebilirsiniz detay vermeme gerek yok. Daha sonra tarayıcınıza alexa toolbar yüklemeniz gerekiyor. Ki bunun faydası epey büyüktür. Bu aracı yükledikten sonra sitenize her girişte daha çok faydasını görüceksiniz. Ve şimdilik pek anlatasım yok ama yine son bişey daha söyleyeyim. Googleda aratırsanız bulabilirsiniz alexa booster diye aratın. Bu site üzerinde tarayıcılarında alexa toolbar yüklü kişiler sizin sitenize otomatik olarak giriş yapıyor ve alexa değerleriniz daha kısa süre içerisinde düşüyor. 

Neyse dostlar bugün belim ağrıyor. Pek detay veremedim ama kusura bakmayın daha sonra görüşürüz.