16 Ekim 2016 Pazar

Sohbet Muhabbet 2 Sigara Kullanımı

Sohbet Muhabbet 2

SİGARA KULLANIMI - PÜF NOKTALARI

Merhaba arkadaşlar ben katolik imam. Bugünkü konumuz sigara nasıl bırakılır. Sigara kullanımı Türkiye'de diğer ülkelere göre çok daha fazla. Bunun nedenini tam olarak bilmiyorum. Ama söylenenlere göre kötü geçen durumlar, ailevi durumlar, fakirlik vb. sorunlar. Çoğunuz biliyorsunuz ki sigarayı diğer yabancı ülkeler üretiyor ve türkiye'ye geliyor. Ama birçok kişi bu mereti içerken hem cebine hemde sağlığına zarar veriyor. Bizzat bende sigara kullanıyorum ve cidden her ay neredeyse 200 TL sigaraya veriyorum. Ama bu durum hep böyle devam etmez daha doğrusu edemez. Çünkü bu değirmenin suyu nerede geliyor. Öğrenciyiz ve bursumuz ile birşeyler yapıyorduk ama şimdi bursumuzda bitti ve cidden hayatın gerçeklerini öğrenmeye başladım artık.

      Şimdi sigara alacak param dahi yok. Şu sınavları önce halledip sonradan bir işe girip çalılşıcam. Neyse konumuz bu değil.Konumuza geri gelirsek dediğim gibi insaların çoğu bu kadar sigara tüketirken bu sigaraları yada diğer tütün malzemelerini nereden alıyorlar. Çocuğumuzun babası şirket yada fabrika sahibi değiller bu yüzden de orjinal sigara kullanımı da bir yere kadar değil mi. Şimdi size bırakamıyorsanız sigarayı bir laç püf nokta vericem. Şimdi cebinizde paranız yok. Ama yinede sigara içmek istiyorsunuz bunu daha ucuz yollar ile yapmanız mümkün. İlk önce çarşıda pazarda satılan Adıyaman tütünleri satan bir yer buluyoruz. Veya nargile malzemeleri satan bir dükkanda olabilir. Şİmdi başlıyoruz.

          İlk olarak fiyatlarından ve nası birşey almanız lazım onlardan bahsedelim. Önce 5 liralık size yeter çok içmiyorsanız. Adama 5 TL lik adıyaman tütünü istediğinizi söyleyin. Daha sonra bu tütünü içine koyacağınız filtreyi almanız lazım hemen bir kutuda filtre alın. İçinden 200 Adet filtre çıkıyor. Tabi ki  bu tütünü filtrenin içine elinizle koymanız mümkün değil o yüzden bir sarma makinesi almanız gerek. He bu arada unutmadan tüütn almadan önce nasıl bir tütün çeşidi alacağınıza karar vermeniz gerek hemen bahsedeyim. Gelen ve standart olarak 3 çeşit vardır. Hafif, Orta ve ağır. Buna şöyle karar verebilirsiniz. Eğer Orjinal sigara içerken kırmızı model sigaralardan alıyorsanız. Orta ağırlıktaki bir tütünden başlamanızı öneririm. Hafif biraz boş hava gibi gelicektir. Ama  LARK mavi, parlement tarzı sigaralardan içiyorsanız hafif olan tütünlerden alabilirsiniz. Dİğer ağır olan tütünleri siz önce bir diğer tüütnleri kullanın tecrübe edinin ondan sonra denersiniz diğer tütün çeşitlerini.

          BU yol ile yani sarma tütün mantığı ile sigara kullanmaya devam ederseniz aylık olarak çok ciddi kar edeceksiniz.Şimdi ben saramam uğraşamam böyle işlere ayıracak zamanım yok derseniz diğer bir yöntem ise kaçak sigaralar.
  

           KAÇAK SİGARA

Evet yine türkiyede çok popüler olan bir yöntem olan kaçak sigara kullanımından bahsedeyim. Kaçak sigaraların en başta tercih edilme sebeplerinden birisi tabikide diğer orjinal sigara markalarından çok ciddi şekilde ucuz olmasından kaynaklanıyor. Bizim millette bir anlayış var. Nerede beleş oraya yerleş. Kimileri de beleş mezar bulsa hemen girecek yatacak kıvamdalar. Neyse işte ama devletimiz tekel ürünlerine bu kadar zam yaparsa Türk milleti olarak zorda kalınca mutlaka yeni bir yöntem buluyoruz. Bu kadar zamma kim ne desin ki. Milletimizde haklılar ama bu kaçak sigaraları daha çok terör yanlıları tarafından tedarik edildiği için bu olay biraz sakat oluyor. O yüzden dikkat etmenizde yarar var. Peki nereden bulabilirim bu kaçak sigaraları derseniz çevrenizdeki esnaflara yada arkadaşlarınıza bir sorun mutlaka bir cevap alıcaksınız. Ama güvenlik sebeplerinden dolayı ilk olarak satan kişim size yok diyecektir. O yüzden devamlı olarak alışveriş yapan bir yakınınız ile gidip beraber alabilirsiniz. Daha sonra sizi satan kişi tanıyacağı için daha sonraki alımlarınızda ortda bir sorun olmadan alacaksınız. Bugünlük benden bu kadar. Gerisi size kalmış ama cidden kaçak sigara kullanmanızı önermiyorum.