14 Ekim 2016 Cuma

Programlama Öğrenimi

Programlama Öğrenimi

Merhaba arkadaşlar Ben katolik imam bugün sizlerle programlama öğrenimi hakkında konuşucaz. Peki neye göre programlama öğrenimi. Önce Türkiye'de programlama adlı alt başlığımızı atalım. 

Türkiye'de programlama

Evet Türkiyede programala diğer ülkelere göre birazcık geride. Nedeni zaten biraz belli aslında türkityede eğitim sistemi zaten başlı başına bir rezalet. O yüzden programla neden geride diyemeyiz. ama yinede bu konuyu biraz konuşalım. Şuan aklıma geldi yut dışında bir hapishanede programlama eğitimi veirlmeye başlanmıştı. Ve başarılı bir sonuç elde edilmişti. Mahkumlara veirlen bigisayarlar ile isteyen mahkumlar boş vakietlerinde programla öğreniyorlar ve hem düşünce yapılarını değiştiriyorlar ve ortaya yeni bir fikir çıkarmanın zevkini tadıyorlar. Ama ülkemizde bu yapı malesef yok. Mahkumlar için demiyorum genç nesiller için söylüyorum. Programlamayı yeni nesillere özendirmek için çalışmalar balşlatılmalı. Yeni projeler ortaya konulmalı.

          Okullarda artık diğer boş dersler yerine programlama eğitimi veirlmeli mesela müzik dersler yerine bu ders konulabilir. yada temel bigisayar eğitimi biraz daha hızlı geçilip bu eğitimlere başlanılmalı. Ya tamam da neden bu kadar abartıyorsun diyebilirsiniz. Ama programlama cidden insanın düşünce yapısını bile değiştitiyor. Nasıl mı ? Programlama öğrenirken insanın karşısına bir çok hata çıkıyor. Ve bunları çözmeye çalışırken beyninizide birazcık yoruyorsunuz. 

          Kod yazma sıralaması Algoritma.Algoritma nedir ?
  Algoritma kısaca yapılan işlemlerin sırasıdır. Mesela şuan yaptığım işin algoritması şudur. İlk önce bilgisayarı aç. Sonra google'ı aç. Blogger.com a giriş yap. Siteye gir. Yeni bir yayın aç linkine tıkla. Daha sonra bu satırları yazmaya başla. İşte şuan yaptığım işin algortiaması kısaca budur. Programla ile uğraşan insanlarda hergün bu tarz planları kafasında kurguluyor ve düşünüyor. 

      Ve programlama bildikleri için sanal ortamda yada bilgisayar üzeirndeki işlerimlerini daha kısa zamanda yapabileceklerii yeni uygulamalar geliştiriyorlar ve hem kendileri mutlu oluyorlar hemde diğer insanların işlerine yarayacak yeni fikirler ortaya atıyorlar ve en önemlisi okul hayatlarında diğer çocuklardan bir adım önde ilerliyorlar. Çünkü artık karşılarına çıkan sorunları çözmeyi biliyorlar ne yapcaklarını işe nereden başlayacaklarını öğreniyorlar. 


     İşte kısaca sebepleri bunlar.Ama sadece bunlar değil şimdi anlatmaya kalksam emin olun bir çok sayfa yazı yazarım bu konuda ama uzatmaya gerek yok. Çocuklarınızı ve yakınlarınızı programlamaya özendirin. Kendinizde öğrenin. Hala başkalarının yaptığı sistmeleri ve siteleri kullanıyorsunuz. Neden sizde baştan başlayarak bir site yapamayacamışsınız ki. Herkes annesinin karnın da öğrenmiyor bu gibi bilgileleri. Sizde hemen google da birazcık araştırma yaparak bir şeyler yapmaya başlayabilirsiniz.